Laatste update (14-5-2020) n.a.v. het corona virus.

>>Download hier ons Corona protocol Heijdensports versie 1.1<<

Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM op.

Zwembad en Sportzaal
Het kabinet heeft de maatregelen verruimd. Per 11 mei mogen binnenzwembaden weer open. Voor de heropening volgen wij het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen‘. Het protocol kan in de komende tijd tussendoor worden veranderd.

Wat betekent dit voor u?
Onze zwemactiviteiten starten wij stapsgewijs weer op. Hierbij houden wij zorgvuldig rekening met de geldende regels binnen het protocol. Wij streven ernaar alle activiteiten binnen 4 weken te hebben opgestart. Dit gebeurt in de volgende fasen:

Fase 1: Zwemles ABC (beginnersgroepen volgen wat later)
Fase 2: Aquajogging – Pre-zwemles – Snorkelen
Fase 3: Baby & Peuterzwemmen – Vrijzwemmen
Fase 4: Hydrotherapie

Judo en PeuterGym kunnen helaas nog niet doorgaan.

Ieder lid ontvangt in de komende weken een apart bericht per e-mail, hierin wordt het startmoment vermeld. Ook staan in deze e-mail de instructies omtrent de lessen en het coronavirus beschreven. Onze leden zijn verplicht deze instructies te volgen.
Wij zijn deze week druk bezig met de aanpassingen in het zwembad en de omkleedruimten. Volgende week maandag 18 mei zullen de eerste groepjes kinderen weer kunnen starten. Let op! U ontvangt hiervoor dus een aparte e-mail met startdatum.

Fysiotherapie
Onze praktijk is weer (aangepast) geopend.

Wij hanteren een hygiëne protocol, gebaseerd op de richtlijnen van het KNGF en het RIVM.
Samen met u zorgen wij voor een veilig en verantwoord bezoek aan de praktijk.

Om dit goed te doen werken wij volgens het triage stappenplan. Afhankelijk van de hulpvraag van de zorg zullen behandelingen die in de voorgaande weken niet hebben kunnen plaatsvinden weer opgepakt worden.

Wilt u liever een afspraak voor een videoconsult? Klik dan hier.
Dit is ook mogelijk als u nog geen patient bij ons bent.

Echografie

Echografie: extra ondersteuning

Ter ondersteuning van onze fysiotherapeutische behandelingen wordt er gebruik gemaakt van echografie. Met echografie brengen we uw zogenaamde ‘weke lichaamsdelen’ in kaart. Dat doen we met geluidsimpulsen, die we vertalen naar duidelijke beelden. Een echo stelt ons in staat nóg gerichter aan uw herstel te werken.

Toepassing

Echografie wordt vaak toegepast bij problemen aan schouder, pols, elleboog, knie en voet.

Geen risico’s

Het maken van een echo is pijnloos en ongevaarlijk. Een pacemaker of metaal in het lichaam is geen probleem.

Voordelen

Onze fysiotherapeuten kunnen door middel van de bewegende beelden de aangedane structuur goed analyseren. Afwijkingen kunnen hierdoor worden aangetoond of juist worden uitgesloten. Er valt hierdoor veel efficiëntie te behalen. Een MRI is niet dynamisch en geeft dit voordeel dus niet.

Kennis en opleiding

Het analyseren van de beelden is specialistisch werk. Onze therapeuten zijn opgeleid tot master bij Dynamic en zijn ervaren echografist.
heijdensports-mobile-logo