‘Een welkome vorm van therapie’

Dry Needling is een aanvulling op de bestaande therapie vormen zoals oefentherapie. U krijgt hierbij massage en advies over hoe u overbelasting kan voorkomen. Soms is Dry Needling dé uitkomst om de klachten aan te pakken.

Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Letterlijk? droge naald... Er wordt namelijk geen vloeistof geïnjecteerd. Dry Needling is een vorm van therapie met naalden waarbij een maximaal pijnpunt, ook wel MyoFasciaal Triggerpoint, MFT genoemd, wordt aangeprikt. Zo'n actief triggerpoint geeft pijn bij een beweging (of als gevolg daarvan). Een latente triggerpoint is merkbaar als een gevoelige plek in de spier.

Een pijnlijke spier functioneert niet goed en beïnvloedt de kracht, mobiliteit en coördinatie.

Is Dry Needling iets voor mij?

Een MyoFasciale Triggerpoint kan veroorzaakt worden door weinig of slecht te bewegen. Ook trauma's, stress, langdurige irritatie van spieren en verkeerde houdingen zijn bekende oorzaken. Na een behandeling is een patiënt beter in staat om hiervoor oefenprogramma's te volgen. Dry Needling is daarom een prima aanvulling op uw fysiotherapeutische behandeling. De indicatiegebieden zijn onder andere:
  • RSI klachten (tennis- en golferselleboog)
  • Pijn/stijfheid in spieren
  • Klachten van nek en armen
  • Frozen Schoulder
  • Hoofdpijnklachten op myogene basis
  • Lage rug- en been klachten

Succesfactoren

Belangrijke voorwaarde is dat de behandelaar ruime kennis heeft van de anatomie en het diagnosticeren van de klachten. Ook het principe van reffered pain moet bekend zijn. Daarbij zijn goed kunnen palperen van de verhardingen in de spieren noodzakelijk. Onze praktijk is gecertificeerd door DryNeedling.nl