‘Een welkome vorm van therapie’

Dry Needling is een aanvulling op de bestaande therapie vormen zoals oefentherapie. U krijgt hierbij massage en advies over hoe u overbelasting kan voorkomen. Soms is Dry Needling dé uitkomst om de klachten aan te pakken.
Laatste update (14-5-2020) n.a.v. het corona virus.

>>Download hier ons Corona protocol Heijdensports versie 1.1<<

Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM op.

Zwembad en Sportzaal
Het kabinet heeft de maatregelen verruimd. Per 11 mei mogen binnenzwembaden weer open. Voor de heropening volgen wij het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen‘. Het protocol kan in de komende tijd tussendoor worden veranderd.

Wat betekent dit voor u?
Onze zwemactiviteiten starten wij stapsgewijs weer op. Hierbij houden wij zorgvuldig rekening met de geldende regels binnen het protocol. Wij streven ernaar alle activiteiten binnen 4 weken te hebben opgestart. Dit gebeurt in de volgende fasen:

Fase 1: Zwemles ABC (beginnersgroepen volgen wat later)
Fase 2: Aquajogging – Pre-zwemles – Snorkelen
Fase 3: Baby & Peuterzwemmen – Vrijzwemmen
Fase 4: Hydrotherapie

Judo en PeuterGym kunnen helaas nog niet doorgaan.

Ieder lid ontvangt in de komende weken een apart bericht per e-mail, hierin wordt het startmoment vermeld. Ook staan in deze e-mail de instructies omtrent de lessen en het coronavirus beschreven. Onze leden zijn verplicht deze instructies te volgen.
Wij zijn deze week druk bezig met de aanpassingen in het zwembad en de omkleedruimten. Volgende week maandag 18 mei zullen de eerste groepjes kinderen weer kunnen starten. Let op! U ontvangt hiervoor dus een aparte e-mail met startdatum.

Fysiotherapie
Onze praktijk is weer (aangepast) geopend.

Wij hanteren een hygiëne protocol, gebaseerd op de richtlijnen van het KNGF en het RIVM.
Samen met u zorgen wij voor een veilig en verantwoord bezoek aan de praktijk.

Om dit goed te doen werken wij volgens het triage stappenplan. Afhankelijk van de hulpvraag van de zorg zullen behandelingen die in de voorgaande weken niet hebben kunnen plaatsvinden weer opgepakt worden.

Wilt u liever een afspraak voor een videoconsult? Klik dan hier.
Dit is ook mogelijk als u nog geen patient bij ons bent.

Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Letterlijk? droge naald... Er wordt namelijk geen vloeistof geïnjecteerd. Dry Needling is een vorm van therapie met naalden waarbij een maximaal pijnpunt, ook wel MyoFasciaal Triggerpoint, MFT genoemd, wordt aangeprikt. Zo'n actief triggerpoint geeft pijn bij een beweging (of als gevolg daarvan). Een latente triggerpoint is merkbaar als een gevoelige plek in de spier.

Een pijnlijke spier functioneert niet goed en beïnvloedt de kracht, mobiliteit en coördinatie.

Is Dry Needling iets voor mij?

Een MyoFasciale Triggerpoint kan veroorzaakt worden door weinig of slecht te bewegen. Ook trauma's, stress, langdurige irritatie van spieren en verkeerde houdingen zijn bekende oorzaken. Na een behandeling is een patiënt beter in staat om hiervoor oefenprogramma's te volgen. Dry Needling is daarom een prima aanvulling op uw fysiotherapeutische behandeling. De indicatiegebieden zijn onder andere:
  • RSI klachten (tennis- en golferselleboog)
  • Pijn/stijfheid in spieren
  • Klachten van nek en armen
  • Frozen Schoulder
  • Hoofdpijnklachten op myogene basis
  • Lage rug- en been klachten

Succesfactoren

Belangrijke voorwaarde is dat de behandelaar ruime kennis heeft van de anatomie en het diagnosticeren van de klachten. Ook het principe van reffered pain moet bekend zijn. Daarbij zijn goed kunnen palperen van de verhardingen in de spieren noodzakelijk. Onze praktijk is gecertificeerd door DryNeedling.nl

heijdensports-mobile-logo